Bekkenfysiotherapie voor kinderen van 4 tot 18 jaar

Veelvoorkomende problemen:

  • Moeilijk zindelijk worden
  • Terugkerende blaasontsteking
  • Verstopping
  • Incontinentie voor ontlasting of urine
  • Aandrang niet voelen
  • Bedplassen

Poep-en plasproblemen hebben impact op een kinderleven

Kinderen kunnen last hebben van poep-en/of plasproblemen. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed zindelijk kunnen worden of niet goed aanvoelen wanneer ze moeten plassen of poepen. Ook hebben ze vaker plas-/of poepongelukjes overdag en lopen dan met een natte of vieze broek rond. Het kan soms lang duren voordat ze de nacht helemaal droog zijn. Dit heeft veel impact op een kinderleven.

Ook kunnen kinderen last hebben van blassontstekingen. Of zo slecht poepen dat ze niet meer goed kunnen poepen. Hierdoor kunnen ze een soort overloopdiarree krijgen. Dit lijkt op te dunne poep, maar is vaak het lekken van vocht langs de dikke drollen heen, die zih door obstipatie ophopen in de dikke darm. Vaak is een te grote spanning in de bekkenbodemspieren de oorzaak van deze problemen. Een kinderbekkenfysiotherapeut helpt het kind op een leuke manier en op hun eigen leeftijdsniveau.

Wat doet de kinderbekkenfysiotherapeut

De kinderbekkenfysiotherapeut is een geregistreerde bekkenfysiotherapeut met een aanvullende opleiding om kinderen professioneel te kunnen helpen. Zij gaat met het kind aan de slag met oefeningen om een betere algemene ontspanning te voelen en werkt aan ontspanning in hun onderbuik en bekkenbodemspieren. Onze kinderbekkenfysiotherapeut maakt afspraken met de kinderen en geeft tips mee. Het is wenselijk om één van de ouders/verzorgers bij de behandeling te hebben, zodat ze goed zien en begrijpen waarom ze bepaalde oefeningen doet en meegeeft. De kinderbekkenfysiotherapeut tekent de oefeningen uit of schrijft het op dat kinderen zelf goed kunnen oefenen. Alles wat wordt gedaan, wordt bijgehouden in een mapje, zodat de kinderen en hun ouders dit nog eens na kunnen kijken. De kinderen leren spelenderwijs om de signhalen van hun blaas en darmen (weer) te herkennen. Dit levert droge en schone broeken op, zodat hun kinderleven weer zoals het hoort zorgenloos wordt.

Een afspraak maken?

U als ouder kunt zelf met uw kind een afspraak maken. Maar ook eerst een verwijzing halen bij de huisarts is mogelijk. Wij werken nauw samen met de Pipopoli in het MMC.

 

 

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt