Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik bij een geregistreerde bekkenfysiotherapeut in behandeling ben?

Veel fysiotherapeuten presenteren zich als bekkenbodemtherapeut. Deze therapeuten zijn alleen geschoold in de behandeling van milde incontinentieklachten. Zij mogen een groot aantal handelingen niet doen omdat zij daarvoor niet bevoegd zijn. Op http://www.defysiotherapeut.com vindt u alle geregistreerde bekkenfysiotherapeuten.

Heb ik een verwijzing nodig voor bekkenfysiotherapie?

U kunt zonder verwijzing naar de bekkenfysiotherapeut. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering. Sinds 2014 worden 9 behandelingen van urineverlies vergoed vanuit de basisverzekering. Behandelingen die door de basisverzekering vergoed worden tellen mee voor het jaarlijks eigen risico. Pas als dat betaald is worden de (resterende) behandelingen door de verzekeraar vergoed.

Ik heb een afspraak maar ben ongesteld. Moet ik toch komen?

Voor de eerste afspraak kunt u gewoon komen omdat er dan geen inwendig onderzoek wordt gedaan.

Bij vervolgafspraken wordt vooraf duidelijk aangegeven wat het doel is van de behandeling, indien u ongesteld bent worden de inwendige behandeling de keer erna uitgevoerd. U kunt dus gewoon komen.

In latere fasen als er bijvoorbeeld is afgesproken om een controle te verrichten met specifiek inwendig onderzoek, dan is het prettig om de afspraak te verzetten.

 

 

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt