• Expertisecentrum
  • Persoonlijke aandacht
  • Bij u in de buurt

Behandelingen

Hieronder vindt u een lijst met een overzicht van onze behandelingen. Staat de behandeling waar u naar op zoek was er niet bij? Neem dan contact met ons op om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Voor een overzicht van verschillende klachten die wij behandelen verwijzen we u graag naar onze klachten pagina.

Bekkenfysiotherapie

De Bekkenfysiotherapeut van B-Fysic is gespecialiseerd in klachten rondom de bekken(bodem). U kunt hierbij denken aan klachten zoals; incontinentie, pijn bij het vrijen, bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, bekkenpijn, rugpijn of verzakkingsklachten.

Lees meer over Bekkenfysiotherapie
Kinderbekkenfysiotherapie

Heeft uw kind last van poep- en/of plasproblemen? Dan kan de kinderbekkenfysiotherapeut uitkomst bieden. De kinderbekkenfysiotherapeut is een geregistreerde bekkenfysiotherapeut met een aanvullende opleiding om kinderen professioneel te kunnen helpen. Kinderbekkenfysiotherapie is voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Lees meer over kinderbekkenfysiotherapie
ZwangerFit® & MamaFit

Wilt u graag tijdens of na uw zwanger fit worden en blijven? Dan kunnen de ZwangerFit® en MamaFit trainingen bij B-Fysic uitkomst bieden! De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde ZwangerFit® coach. 

Lees meer over deze trainingen
Onderzoeksmethodes

Voordat er gestart kan worden met bekkenfysiotherapie behandeling zal er een vraaggesprek plaatsvinden in combinatie met onderzoek. Tijdens het vraaggesprek brengt de bekkenfysiotherapeut uw klachten in kaart zodat er gericht onderzoek gedaan kan worden. Vervolgens vindt dit onderzoek plaats. Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk. Deze worden op deze pagina uitgelicht. 

Lees verder
Behandelmethodes

Na het afronden van het onderzoek zal de bekkenfysiotherapeut een diagnose stellen en u informeren over de verschillende behandelmogelijkheden binnen de bekkenfysiotherapie.

 

De voorgestelde behandeling is afhankelijk van de resultaten van het onderzoek en zal één of meerdere van de hieronder beschreven methodes bevatten. Het doel van elke behandelvorm is het leren aanspannen en/of ontspannen van de bekkenbodemspieren en het beheersen van coördinatie. De verschillende behandelmethodes binnen de bekkenfysiotherapie worden op deze pagina toegelicht.