• Expertisecentrum
  • Persoonlijke aandacht
  • Bij u in de buurt

Kinderbekkenfysiotherapie

Wanneer uw kind last heeft van poep- en/of plasproblemen kan dit heel lastig zijn. Voor zowel het kind als voor u als ouder/verzorger. De kinderbekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in deze klachten voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. 

Kinderbekkenfysiotherapie

Heeft uw kind last van poep- en/of plasproblemen? Dan kan de kinderbekkenfysiotherapeut uitkomst bieden. De kinderbekkenfysiotherapeut is een geregistreerde bekkenfysiotherapeut met een aanvullende opleiding om kinderen professioneel te kunnen helpen. Kinderbekkenfysiotherapie is voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Afspraak maken

Veelvoorkomende klachten kinderen:

  • Moeilijk zindelijk worden
  • Terugkerende blaasontsteking
  • Verstopping
  • Incontinentie voor ontlasting of urine
  • Aandrang niet voelen
  • Bedplassen

Wanneer naar de kinderbekkenfysiotherapeut?

Kinderen kunnen last hebben van poep- en/of plasproblemen. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed zindelijk kunnen worden of niet goed aanvoelen wanneer ze moeten plassen of poepen. Ook hebben ze vaker plas- en/of poepongelukjes overdag en lopen dan met een natte of vieze broek rond. Het kan soms lang duren voordat ze de nacht helemaal droog zijn. Dit heeft veel impact op een kinderleven. Daarnaast kunnen kinderen last hebben van blaasontstekingen of kunnen ze zo slecht poepen dat het niet meer lukt om te poepen. Hierdoor kan overloopdiarree ontstaan. Dit lijkt dunne poep, maar is het lekken van vocht langs opgehoopte poep in de dikke darm. En mogelijke oorzaak van dit probleem is een te grote spanning in de bekkenbodemspieren. Door middel van kinderbekkenfysiotherapie kan het kind geholpen worden op een manier passend bij het leeftijdsniveau.

Wat is kinderbekkenfysiotherapie?

Kinderbekkenfysiotherapie wordt uitgevoerd door een bekkenfysiotherapeut of kinderfysiotherapeut met een aanvullende opleiding om kinderen met bekken(bodem) problemen te kunnen helpen. Tijdens de behandeling kinderbekkenfysiotherapie gaan de kinderen aan de slag met oefeningen voor een betere ontspanning in de bekkenbodemspieren en gaan ze leren om beter in de onderbuik te voelen. De kinderbekkenfysiotherapeut maakt afspraken met de kinderen en geeft tips voor thuis mee. Tijdens de kinderbekkenfysiotherapie leren de kinderen spelenderwijs signalen van de blaas en darmen (weer) te herkennen.

Het is wenselijk om één van de ouders/verzorgers bij de behandeling te hebben, zodat eventuele afspraken, oefeningen en tips duidelijk zijn. De kinderbekkenfysiotherapeut zorgt ervoor dat de oefeningen uitlgelegd worden op een manier waarop de kinderen dit begrijpen en zelf kunnen oefenen.

U kunt voor kinderbekkenfysiotherapie als ouder zelf een afspraak maken. Wij werken nauw samen met de PIPOpoli in het MMC.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom het Bekkencentrum

Daarom het Bekkencentrum

Specialistisch expertisecentrum

Het Bekkencentrum is een uniek concept in Nederland waar onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten nauw samenwerken met andere zorgverleners om u van de beste zorg te voorzien.

Persoonlijke aandacht

Bekken(bodem)klachten zijn vaak lastig en persoonlijk. Onze bekkenfysiotherapeuten doen er alles aan om u op uw gemak te stellen en zo goed mogelijk te helpen bij uw zorgvraag. 

Samenwerking met andere zorgverleners

Bij het Bekkencentrum werken we nauw samen met verschillende zorgverleners. Op deze manier bundelen we onze kennis en ervaring om u van kwalitatief hoogstaande zorg te kunnen voorzien.