• Expertisecentrum
  • Persoonlijke aandacht
  • Bij u in de buurt

Pijn bij het vrijen is niet normaal!

Er is veel leed onder Nederlandse vrouwen. Eén op de tien vrouwen heeft altijd pijn tijdens het vrijen. Bij jonge vrouwen tussen de 18 en 25 jaar, is dit één op de vijf!! De helft van alle vrouwen onder de 25 jaar heeft weleens pijn bij het vrijen, waarvan de helft van hen zegt dat dat geen probleem is, alsof pijn normaal is!

Waarom hebben vrouwen pijn?

Vrouwen vergeten vaak hun eigen lichamelijke voorwaarden voor plezierige seks. Je kan alleen zonder pijn vrijen als je volledig opgewonden bent; dat betekent een volledig gezwollen clitoris, een volledig vochtige vagina en een ontspannen bekkenbodem. En natuurlijk geen huidproblemen bij de vulva. Dat lukt alleen als u ontspannen bent, u veilig voelt, u open durft te stellen en als er goede seksuele prikkels zijn.

Het is heel belangrijk dat u leert ontdekken wat voor u fijn voelt tijdens seks en waar je opgewonden van raakt. Hoe leuker de seks wordt, hoe meer zin u krijgt. Alle vrouwen met pijn, krijgen steeds minder zin en gaan steeds meer verkrampen in hun bekkenbodemspieren waardoor het nog sneller pijn doet.

De bekkenfysiotherapeut ziet veel seksuele problemen, zeker als ze ook een aantekening heeft in de seksuologie. Ze gaat u uitleg geven over de bekkenbodemspieren, seksualiteit, ontspanningsoefeningen geven en samen stap voor stap weer ontspanning in uw bekkenbodem terug geven. 
U leest meer over seksuele klachten en wat de bekkenfysiotherapeut voor u kan betekenen op deze pagina. 

Wacht niet en zoek hulp! Niets om voor te schamen. U kan ook zonder verwijzing van een huisarts komen.

Hieronder hebben we een aantal informatieve filmpjes en links voor u verzameld:

https://seksualiteit.nl/tips-tools/pijn-bij-seks-wat-kun-je-doen/

https://www.bedmanieren.nl/inspiratie/#wereldwijdeweb